News Detail

admin 8 Σεπτεμβρίου 2022

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά για το 2022

Δελτίο έναρξης 2022

Την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, τον σύγχρονο θεσμό μουσικής εκπαίδευσης που φέτος, για δεύτερη χρονιά, θα λειτουργεί σε δύο σημεία της πόλης.

  • Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά (Αντ/χου Π.Ν. Παναγιώτη Βλαχάκου 34, Αγία Σοφία Πειραιά) στεγάζεται σε ένα κτίριο 1.000 τ.μ., διαθέτοντας σύγχρονο εξοπλισμό που ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στην εκπαιδευτική διαδικασία, και εγγυάται παράλληλα την ασφαλή διεξαγωγή της. Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από διαπρεπείς προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής και άριστα εκπαιδευμένους καθηγητές.
  • Παράλληλα θα λειτουργήσει για δεύτερη χρονιά το Μουσικό Εργαστήρι, παράρτημα του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, στο κέντρο της πόλης, στον Πολυχώρο του Ο.Π.Α.Ν. (Αλκιβιάδου 126, 1ος και 2ος όροφος). Στον χώρο φιλοξενούνται μαθήματα πιάνου, βιολιού, κιθάρας, πνευστών οργάνων, σύγχρονου τραγουδιού, μπουζουκιού, ντραμς και μουσικής αγωγής.

Κατά το νέο διδακτικό έτος θα δοθούν 10 υποτροφίες φοίτησης σε αριστούχους σπουδαστές και σπουδαστές χαμηλού εισοδήματος, που δύναται να καλύπτουν έως και το 100% των διδάκτρων.

Στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά λειτουργούν τμήματα κλασικής, παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, όπως και μουσικά σύνολα, όπως η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά, η Κιθαριστική Ορχήστρα και η Παιδική Χορωδία, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν σπουδαστές του Ωδείου, αλλά και σπουδαστές άλλων ωδείων κατόπιν πρόσκλησης και ακρόασης.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε:

«Η ποιοτική μουσική εκπαίδευση που προσφέρει ο Δήμος Πειραιά, φέτος για δεύτερη χρονιά, θα είναι προσβάσιμη σε ακόμη περισσότερους Πειραιώτες. Καλούμε τους δημότες μας να ενημερωθούν για το πρόγραμμα λειτουργίας του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά το οποίο διαθέτει εκτός από το κεντρικό υπερχύγχρονο κτίριο στα Μανιάτικα, και ένα δεύτερο χώρο στο κέντρο, στην περιοχή του Δημοτικού Θεάτρου. Οι υπηρεσίες του ΟΠΑΝ, η Διεύθυνση του Ωδείου μας και το διοικητικό προσωπικό είναι έτοιμοι να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα σπουδών. Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας, παλιούς και κανούργιους καλό ξεκίνημα στις σπουδές τους».

Στο Ωδείο θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα:

  • Κλασικό τμήμα (Βιολί, Βιολοντσέλο, Κιθάρα, Κλαρινέτο, Μονωδία – Κλασικό τραγούδι, Μελοδραματική, Πιάνο, Σαξόφωνο, Τρομπέτα, Φλάουτο)
  • Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής (Ταμπουράς, Μπουζούκι, Παραδοσιακό Βιολί)
  • Εργαστήρι Λαϊκής Μουσικής (Μπουζούκι, Πιάνο, Τραγούδι)
  • Εργαστήρι Μοντέρνας Μουσικής (Ακουστική – Ηλεκτρική Κιθάρα, Αρμόνιο, Ντραμς)
  • Τμήμα Ανώτερων Θεωρητικών (Ειδικό Αρμονίας, Αντίστιξη, Φούγκα, Ενορχήστρωση, Ενοργάνωση, Σύνθεση)
  • Βυζαντινή Μουσική
  • Μουσικοκινητική Αγωγή (για παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών, σύμφωνα με το Σύστημα Orff)
  • Τμήμα Υποχρεωτικών Θεωρητικών (Θεωρία, Σολφέζ, Ακουστικά, Αρμονία, Ιστορία, Μορφολογία, Οργανογνωσία)
  • Τμήμα προετοιμασίας για εισαγωγή στα Μουσικά σχολεία και Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Α.Ε.Ι.
  • Τμήμα Μουσικής Δωματίου
  • Τμήμα Μουσικών Συνόλων
  • Τμήμα Μαθητικής Χορωδίας

Τα μαθήματα οργάνων, τραγουδιού και ανωτέρων θεωρητικών είναι ατομικά. Τα γενικά θεωρητικά μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα.

Εξαιρούνται του αντίτιμου της εγγραφής οι παρακάτω κατηγορίες: ΑΜΕΑ, άνεργοι, πολύτεκνοι, πολίτες χαμηλού εισοδήματος (έως 10.000 ευρώ).

 

Ώρες λειτουργίας γραμματείας:

Π.Μ.Κ.Π.: Αντ/χου Π.Ν. Παναγιώτη Βλαχάκου 34, Αγία Σοφία Πειραιά

10.00 – 20.00, Δευτέρα με Παρασκευή

Tηλ.: 210 4205 663

 

Μουσικό Εργαστήρι: Αλκιβιάδου 126, Πειραιάς

17:00-20:00 Δευτέρα με Παρασκευή

Τηλ.: 210 4111 297 – [email protected]

 

Καλλιτεχνικός Διευθυντής:Βασίλης Μαστοράκης

Διεύθυνση Μουσικών Εργαστηρίων: Στέλιος Γκόλγκαρης

Αρχική