Πρότυπο Mουσικό Kέντρο Πειραιά

Ο Σημαντικότερος Θεσμός Μουσικής Εκπαίδευσης

ΠΡΟΤΥΠΟ MΟΥΣΙΚΟ KΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά ήταν και φιλοδοξεί να συνεχίσει να είναι ο σημαντικότερος θεσμός μουσικής εκπαίδευσης στην πόλη μας. Ιδρύθηκε το 1994 και περιλαμβάνει το Δημοτικό Ωδείο, το Εργαστήριο Παραδοσιακής Μουσικής καιτο Εργαστήριο Μοντέρνας Μουσικής. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι σχεδιάστηκε στα πρότυπα Μουσικής Ακαδημίας. Θεωρείται το μοναδικό αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα του Δήμου, που έχει την δυνατότητα να δίνει αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών, με προοπτική εργασιακής αποκατάστασης για όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την μουσική.

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, με τις πρόσφατα ανακαινισμένες αίθουσες και ένα δυναμικό καθηγητικό προσωπικό που περιλαμβάνει μερικές από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες της μουσικής ζωής του τόπου, αποτελεί εκπαιδευτήριο απολύτως εναρμονισμένο με την διδασκαλία της μουσικής τέχνης και επιστήμης. Ελέγχεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και σε ότι αφορά τα προσόντα του προσωπικού, (απόφοιτοι ωδείων και πανεπιστημίων με σαφή εξειδίκευση στο αντικείμενο που διδάσκουν), τη διδασκόμενη ύλη, τα επίπεδα σπουδών και τους τίτλους που λαμβάνουν οι απόφοιτοι. Μετά την απόκτηση τίτλου σπουδών οι μαθητές εξασφαλίζουν επαγγελματική αποκατάσταση ως δάσκαλοι ή καθηγητές στη γενική εκπαίδευση (Α΄βάθμια και Β΄βάθμια), ως καθηγητές σε Ωδεία και Μουσικές Σχολές καθώς και ως μέλη μουσικών συνόλων.

Στεγάζεται σε ένα κτίριο 1.000 τ.μ. Διαθέτει αίθουσα συναυλιών, studio ηχογραφήσεων, και κατάλληλους χώρους διδασκαλίας, που εγγυώνται την ασφαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Tα μαθήματα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Ε.Ο.Δ.Υ. μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού (SARS-CoV-2).

Καλλιτεχνικές Δραστηριότητες Του Π.Μ.Κ.Π.

Παράλληλα με το εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί, το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά αποτελεί και ένα θεσμό ευρύτερης προώθησης της καλλιτεχνικής και μουσικής παιδείας στην κοινωνία του Πειραιά. Στα πλαίσια της δραστηριότητας αυτής οργανώνει και εκτελεί εκδηλώσεις με στόχο την γνωριμία του Πειραϊκού κοινού με την λόγια μουσική: συναυλίες, pεσιτάλ πιάνου και άλλες εκδηλώσεις της κλασικής μουσικής.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΩΔΕΙΟΥ

Οργάνων
Πιάνο, Κιθάρα, Βιολί, Βιολοντσέλο, Φλάουτο, Φαγκότο

Τραγουδιού
Κλασσικό τραγούδι, Μελοδραματική, Σύγχρονο τραγούδι

Μουσικής Δωματίου
Μουσικά Σύνολα

Θεωρητικών
Θεωρία, Σολφέζ, Ακουστικά, Αρμονία, Ιστορία, Μορφολογία, Οργανογνωσία

Ανώτερων Θεωρητικών
Ειδικό τμήμα Αρμονίας, Αντίστιξη, Φούγκα, Ενορχήστρωση, Ενοργάνωση, Σύνθεση

Μαθητική Χορωδία

Προετοιμασία μαθητών για εισαγωγή σε Μουσικά Σχολεία

Μουσικοκινητικής Αγωγής
Για Παιδιά 4-8 Ετών.
Εισαγωγή του παιδιού στη μουσική με την διεθνώς αναγνωρισμένη μεθόδο Οrlf. Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος προνήπια, νήπια και παιδιά δημοτικού.
Περιλαμβάνει:
Χρήση μουσικών οργάνων
Κίνηση και μίμηση
Φωνητικά και μουσικά παιχνίδια
Κατασκευές μουσικών οργάνων
Ρυθμικά και μελωδικά μοτίβα
Ασκήσεις χαλάρωσης
Γνωριμία με το θέατρο
Άμεση επαφή με το πιάνο
Τραγούδι και χορό

* Τα μαθήματα οργάνων, τραγουδιού, ανωτέρων θεωρητικών είναι ατομικά
* Τα γενικά θεωρητικά μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα.

Πληροφορίες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρότυπο Mουσικό Kέντρο Πειραιά

Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου 34 & Σαλαμίνος, Αγ. Σοφια, Πειραιας

210-4205-663

9:00 πμ-9:00μμ

[email protected]

Παράρτημα : Αλκιβιάδου 126 – 210 41 11 297

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Καλλιτεχνικός Διευθυντής:

Βασίλης Μαστοράκης

Διευθυντής Μουσικών Εργαστηρίων:

Στέλιος Γκόλγκαρης

Χάρτης