Νέα Και Ανακοινώσεις Του ΟΠΑΝ

19 Σεπ
By: admin 0 0

3η σκυταλοδρομία αγάπης « ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΚΑΚΗΣ»

Με 325 συμμετοχές ολοκληρώθηκε η 3η σκυταλοδρομία αγάπης «Βασίλης Τοκάκης, την Κυριακή 18/09/22.
Οι συμμετέχοντες δημιούργησαν μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα αγάπης 220 km δηλώνοντας με τον πιο δυναμικό τρόπο ότι κανένας δεν είναι μόνος!!
Σας ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας!!
Πληροφορίες
12 Σεπ
By: admin 0 0

3η Σκυταλοδρομία Αγάπης <Βασίλης Τοκάκης>

Κολυμπάμε για την Ζωή.

Σκυταλοδρομία Κολύμβησης – 18 Σεπτεμβρίου -10:00πμ. / Δημοτικό Κολυμβητήριο Ανδρέας Γαρύφαλος  (πλαζ Βοτσαλάκια)

Η σκυταλοδρομία κολύμβησης «Κολυμπάμε για τη ζωή» ήταν μία ιδέα του αείμνηστου Βασίλη Τοκάκη για να στηριχθεί το έργο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ.  Μία ιδέα που υλοποίησε με επιτυχία ο Ο.Π.Α.Ν. του Δήμου Πειραιά και αποτελεί θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της πόλης.

Για να τιμηθεί μάλιστα η μνήμη του Βασίλη Τοκάκη, που διετέλεσε για χρόνια δ/ντης Επικοινωνίας του Δήμου Πειραιά, ο αγώνας της ερχόμενης Κυριακής (10 π.μ.)  φέρει το όνομά του.

Η εφετινή διοργάνωση  θα σηματοδοτήσει και την επανεκκίνηση για το δημοτικό κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος» που πλήρως ανακατασκευασμένο θα παραδοθεί προς χρήση στους συλλόγους και στο δημότες.

Δήλωση προέδρου Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πειραιά – Ιωσήφ Βουράκη :

“Όλοι εμείς που είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε από κοντά το Βασίλη παίρναμε καθημερινά ένα μάθημα του τι σημαίνει να αγαπάω τη ζωή, να παλεύω για αυτήν, να αγαπάω την οικογένειά μου, να παλεύω για να ζήσω δίπλα στην οικογένειά μου, να αγαπάω τον συνάνθρωπο μου και να θέλω να τον βοηθήσω αλλά το σημαντικότερο απ’ όλα μάθαμε τι σημαίνει να κερδίζεις. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα απ’ την καρδιά μου τους συνεργάτες μου πλέον από τον όμιλο «Αγκαλιάζω» που με την αγάπη τους και την επιμονή τους, μας βοήθησαν έτσι ώστε να πραγματοποιήσουμε το όραμα του φίλου μας του Βασίλη όσο ακόμα ήταν κοντά μας , αλλά και να τιμήσουμε την μνήμη του δίνοντας το όνομα του σε μία κολυμβητική σκυταλοδρομία αγάπης που σκοπό της έχει να ενημερώσει αλλά και να στηρίξει τις οικογένειές όλων όσων νοσούν. Μέσα από την αγάπη των ανθρώπων που «Αγκαλιάζω» το κανεις μόνος , γίνεται πράξη. Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 18/9 στο Δημοτικό κολυμβητήριο «Αντρέας Γαρύφαλλος» να φτιάξουμε μία μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα , να τιμήσουμε τον φίλο μας τον Βασίλη αλλά και να αποδείξουμε ότι κανένας δεν είναι μόνος! ”

 

Πληροφορίες
09 Σεπ
By: admin 0 0

Πλήρη ανακατασκευή Δημοτικού Κολυμβητήριου Αντρέας Γαρύφαλλος

Ένα μεγάλο έργο για τον Πειραιά, ένα έργο που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον αθλητισμό στην πόλη μας, ολοκληρώνεται.
Σε λίγες μέρες, μετά από την πλήρη ανακατασκευή του, παραδίδεται στον Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πειραιά το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αντρέας Γαρύφαλλος.
📢Ο πρόεδρος το ΟΠΑΝ Κος Ιωσήφ Βουράκης δήλωσε:
“Είμαι πραγματικά χαρούμενος που ένα τόσο μεγάλο έργο, η ολοκληρωτική ανακατασκευή του κολυμβητηρίου μας ολοκληρώθηκε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια καταφέραμε μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ να ολοκληρώσουμε τις εργασίες και πλέον είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε ξανά το κοινό και τους αθλητές μας στις 15/09/22. Όπως έχω πει πάρα πολλές φορές ο Πειραιάς μας, η πόλη μας αλλάζει κι αυτό αποτυπώνεται και σε όλες μας τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι συνεργάτες μου και εγώ φροντίσαμε έτσι ώστε όλοι όσοι χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο μας από δω και στο εξής να μπαίνουν σε μία πλήρως ανακατασκευασμένη και άρτια εξοπλισμένη αθλητική εγκατάσταση. Πρέπει επίσης να αναφέρω ότι όλοι οι αθλούμενοι μας πλέον θα μπορούν να χρησιμοποιούν και το γυμναστήριο που δημιουργήσαμε εντός των εγκαταστάσεων μας.”
Πληροφορίες
08 Σεπ
By: admin 0 0

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά για το 2022

Δελτίο έναρξης 2022

Την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, τον σύγχρονο θεσμό μουσικής εκπαίδευσης που φέτος, για δεύτερη χρονιά, θα λειτουργεί σε δύο σημεία της πόλης.

 • Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά (Αντ/χου Π.Ν. Παναγιώτη Βλαχάκου 34, Αγία Σοφία Πειραιά) στεγάζεται σε ένα κτίριο 1.000 τ.μ., διαθέτοντας σύγχρονο εξοπλισμό που ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στην εκπαιδευτική διαδικασία, και εγγυάται παράλληλα την ασφαλή διεξαγωγή της. Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από διαπρεπείς προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής και άριστα εκπαιδευμένους καθηγητές.
 • Παράλληλα θα λειτουργήσει για δεύτερη χρονιά το Μουσικό Εργαστήρι, παράρτημα του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, στο κέντρο της πόλης, στον Πολυχώρο του Ο.Π.Α.Ν. (Αλκιβιάδου 126, 1ος και 2ος όροφος). Στον χώρο φιλοξενούνται μαθήματα πιάνου, βιολιού, κιθάρας, πνευστών οργάνων, σύγχρονου τραγουδιού, μπουζουκιού, ντραμς και μουσικής αγωγής.

Κατά το νέο διδακτικό έτος θα δοθούν 10 υποτροφίες φοίτησης σε αριστούχους σπουδαστές και σπουδαστές χαμηλού εισοδήματος, που δύναται να καλύπτουν έως και το 100% των διδάκτρων.

Στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά λειτουργούν τμήματα κλασικής, παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, όπως και μουσικά σύνολα, όπως η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά, η Κιθαριστική Ορχήστρα και η Παιδική Χορωδία, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν σπουδαστές του Ωδείου, αλλά και σπουδαστές άλλων ωδείων κατόπιν πρόσκλησης και ακρόασης.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε:

«Η ποιοτική μουσική εκπαίδευση που προσφέρει ο Δήμος Πειραιά, φέτος για δεύτερη χρονιά, θα είναι προσβάσιμη σε ακόμη περισσότερους Πειραιώτες. Καλούμε τους δημότες μας να ενημερωθούν για το πρόγραμμα λειτουργίας του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά το οποίο διαθέτει εκτός από το κεντρικό υπερχύγχρονο κτίριο στα Μανιάτικα, και ένα δεύτερο χώρο στο κέντρο, στην περιοχή του Δημοτικού Θεάτρου. Οι υπηρεσίες του ΟΠΑΝ, η Διεύθυνση του Ωδείου μας και το διοικητικό προσωπικό είναι έτοιμοι να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα σπουδών. Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας, παλιούς και κανούργιους καλό ξεκίνημα στις σπουδές τους».

Στο Ωδείο θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα:

 • Κλασικό τμήμα (Βιολί, Βιολοντσέλο, Κιθάρα, Κλαρινέτο, Μονωδία – Κλασικό τραγούδι, Μελοδραματική, Πιάνο, Σαξόφωνο, Τρομπέτα, Φλάουτο)
 • Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής (Ταμπουράς, Μπουζούκι, Παραδοσιακό Βιολί)
 • Εργαστήρι Λαϊκής Μουσικής (Μπουζούκι, Πιάνο, Τραγούδι)
 • Εργαστήρι Μοντέρνας Μουσικής (Ακουστική – Ηλεκτρική Κιθάρα, Αρμόνιο, Ντραμς)
 • Τμήμα Ανώτερων Θεωρητικών (Ειδικό Αρμονίας, Αντίστιξη, Φούγκα, Ενορχήστρωση, Ενοργάνωση, Σύνθεση)
 • Βυζαντινή Μουσική
 • Μουσικοκινητική Αγωγή (για παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών, σύμφωνα με το Σύστημα Orff)
 • Τμήμα Υποχρεωτικών Θεωρητικών (Θεωρία, Σολφέζ, Ακουστικά, Αρμονία, Ιστορία, Μορφολογία, Οργανογνωσία)
 • Τμήμα προετοιμασίας για εισαγωγή στα Μουσικά σχολεία και Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Α.Ε.Ι.
 • Τμήμα Μουσικής Δωματίου
 • Τμήμα Μουσικών Συνόλων
 • Τμήμα Μαθητικής Χορωδίας

Τα μαθήματα οργάνων, τραγουδιού και ανωτέρων θεωρητικών είναι ατομικά. Τα γενικά θεωρητικά μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα.

Εξαιρούνται του αντίτιμου της εγγραφής οι παρακάτω κατηγορίες: ΑΜΕΑ, άνεργοι, πολύτεκνοι, πολίτες χαμηλού εισοδήματος (έως 10.000 ευρώ).

 

Ώρες λειτουργίας γραμματείας:

Π.Μ.Κ.Π.: Αντ/χου Π.Ν. Παναγιώτη Βλαχάκου 34, Αγία Σοφία Πειραιά

10.00 – 20.00, Δευτέρα με Παρασκευή

Tηλ.: 210 4205 663

 

Μουσικό Εργαστήρι: Αλκιβιάδου 126, Πειραιάς

17:00-20:00 Δευτέρα με Παρασκευή

Τηλ.: 210 4111 297 – [email protected]

 

Καλλιτεχνικός Διευθυντής:Βασίλης Μαστοράκης

Διεύθυνση Μουσικών Εργαστηρίων: Στέλιος Γκόλγκαρης

Αρχική

 

 

 

 

Πληροφορίες
06 Σεπ
By: admin 0 0

Έναρξη εγγραφών στα δημοτικά γυμναστήρια του Ο.Π.Α.Ν.

ℹ️ Έναρξη εγγραφών στα δημοτικά γυμναστήρια του Ο.Π.Α.Ν. από την Τετάρτη 07 Σεπτέμβριου 2022.
Προγράμματα:
• Αθλητισμός και Γυναίκα (Aerobic)
• Τένις ενηλίκων
• Παραδοσιακοί χοροί, ενηλίκων
• Παιδικά :Μουσικοκινητική – Τένις – Latin – Ρυθμική – Ενόργανη – Μπαλέτο – Μοντ. Χορός
🔖Εγγραφή εφάπαξ για όλα τα προγράμματα: 5,00€
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 𝟮𝟭𝟬𝟰𝟭𝟬𝟬𝟲𝟯𝟭!
📢Δήλωση προέδρου Ο.Π.Α.Ν Κου Ιωσήφ Βουράκη  :
“Για άλλη μια χρονια είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους δημότες μας στα δημοτικά μας γυμναστήρια . Και φέτος θα πραγματοποιηθούν προγράμματα για όλες τις ηλικίες ( τμήματα παιδικά και ενηλίκων ) καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αθλητικών δραστηριοτήτων. Στόχος μας σε συνεργασία με τους γυμναστές μας είναι να προσφέρουμε στους δημότες μας, μικρούς και μεγάλους, τη δυνατότητα να ασκηθούν αλλά και να περάσουν δημιουργικά κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα τους. Και στα πέντε δημοτικά γυμναστήρια έχουν γίνει απαραίτητες παρεμβάσεις έτσι ώστε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου εκσυγχρονίζοντας τον εξοπλισμό αλλά και τις εγκαταστάσεις μας”
Πληροφορίες
03 Σεπ
By: admin 0 0

3η σκυταλοδρομία αγάπης « ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΚΑΚΗΣ» την Κυριακή 18/9/22 στο δημοτικό κολυμβητήριο « Αντρέας Γαρύφαλλος»

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με τον όμιλο κατά του καρκίνου «Αγκαλιάζω», πραγματοποιείται στο ανακαινισμένο πλέον Δημοτικό μας κολυμβητήριο « Ανδρέας Γαρύφαλλος» η κολυμβητική σκυταλοδρομία αγάπης. Η φετινή διοργάνωση θα αποτελεί ορόσημο καθώς πλέον θα φέρει το όνομα του ανθρώπου που την οραματίστηκε και μας παρακίνησε να την πραγματοποιήσουμε .
Σας καλούμε όλους στην 3η σκυταλοδρομία αγάπης « ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΚΑΚΗΣ» την Κυριακή 18/9/22 στο δημοτικό κολυμβητήριο « Αντρέας Γαρύφαλλος» στην πλαζ Βοτσαλάκια .
📌Δήλωση συμμετοχής στο opanpireas.gr
Δήλωση προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πειραιά Ιωσήφ Βουράκης
“Όλοι εμείς που είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε από κοντά το Βασίλη παίρναμε καθημερινά ένα μάθημα του τι σημαίνει να αγαπάω τη ζωή, να παλεύω για αυτήν, να αγαπάω την οικογένειά μου, να παλεύω για να ζήσω δίπλα στην οικογένειά μου, να αγαπάω τον συνάνθρωπο μου και να θέλω να τον βοηθήσω αλλά το σημαντικότερο απ’ όλα μάθαμε τι σημαίνει να κερδίζεις. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα απ’ την καρδιά μου τους συνεργάτες μου πλέον από τον όμιλο «Αγκαλιάζω» που με την αγάπη τους και την επιμονή τους, μας βοήθησαν έτσι ώστε να πραγματοποιήσουμε το όραμα του φίλου μας του Βασίλη όσο ακόμα ήταν κοντά μας , αλλά και να τιμήσουμε την μνήμη του δίνοντας το όνομα του σε μία κολυμβητική σκυταλοδρομία αγάπης που σκοπό της έχει να ενημερώσει αλλά και να στηρίξει τις οικογένειές όλων όσων νοσούν. Μέσα από την αγάπη των ανθρώπων που «Αγκαλιάζω» το κανεις μόνος , γίνεται πράξη. Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 18/9 στο Δημοτικό κολυμβητήριο «Αντρέας Γαρύφαλλος» να φτιάξουμε μία μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα , να τιμήσουμε τον φίλο μας τον Βασίλη αλλά και να αποδείξουμε ότι κανένας δεν είναι μόνος! “
Πληροφορίες
27 Ιούλ
By: admin 0 0

Δράση ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού

Στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των πολιτών, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού σχετικά με τους τρόπους αισθητικής αποκατάστασης γυναικών που νόσησαν και προχώρησαν σε μαστεκτομή.
👉Κατά την διάρκεια της δράσης παρουσιάστηκαν λύσεις σε συνεργασία με διάφορους μη κερδοσκοπικούς φορείς, για την αισθητική τους αποκατάσταση και την ψυχολογική τους υποστήριξη.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους!
Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση εδώ: bit.ly/3zz3PnN
Πληροφορίες
20 Ιούν
By: admin 0 0

Δράσεις Ολιστικής Πρόληψης με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Δήμος Πειραιά: Δράσεις Ολιστικής Πρόληψης με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

21-26 Ιουνίου 2022 – Για παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και πολίτες

Ο Δήμος Πειραιά και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της πρόληψης σε
κρίσιμους τομείς που αφορούν στη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών, συνδιοργανώνουν και υλοποιούν δωρεάν
Δράσεις Ολιστικής Πρόληψης, 21 έως 25 Ιουνίου 2022 και ώρες 10:00 έως 19:00, στον Προαύλιο χώρο του
Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας τους, ο Δήμος Πειραιά και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» φροντίζουν για τα
παιδιά μικρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και για τους πολίτες του Πειραιά, υλοποιώντας τις παρακάτω
δράσεις με τη συμβολή του εξειδικευμένου προσωπικού του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τη
διάθεση του σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που διαθέτει.

Δείτε αναλυτικά όλη την δράση ΕΔΩ

 

 

Πληροφορίες
17 Ιούν
By: admin 0 0

8ο Piraeus Sports Camp

𝟖ᵗʰ 𝐏𝐢𝐫𝐚𝐞𝐮𝐬 𝐒𝐩𝐨𝐫𝐭𝐬 𝐂𝐚𝐦𝐩 𝟐𝟎𝟐𝟐

O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά μαζί με τον ΠΑΕ Ολυμπιακό, διοργανώνουν για 8η συνεχόμενη χρονιά το 𝐏𝐢𝐫𝐚𝐞𝐮𝐬 𝐒𝐩𝐨𝐫𝐭𝐬 𝐂𝐚𝐦𝐩 για τους μικρούς φίλους της πόλης μας.

👉Οι εγγραφές ξεκινούν την Δευτέρα 20/06/22

📅27/06/22 – 1/07/22
📅04/07/22 – 08/07/22

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ 👇

📧 [email protected]
☎️210 4177 389 – 210 4136355

Πληροφορίες
01 Ιούν
By: admin 0 0

3rd Summer BasketballLeague Piraeus

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά διοργανώνει το το απόλυτο μπασκετικό τουρνουά.

🏆1oς νικητής:1.500€
🏆2oς νικητής:1.000€

Έναρξη: 04/07/22

📍Δημοτικά γήπεδα μπάσκετ Σαλπέας – Καμίνια

 

Πληροφορίες