News Detail

admin 7 Νοεμβρίου 2022

Ανοιχτή μουσική πρόσκληση του Ο.Π.Α.Ν. στις «Μουσικές Δευτέρες» και την «Παιδική Χορωδία» του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά (ΠΜΚΠ) ξεκινά τις «Μουσικές Δευτέρες» από τις 7 Νοεμβρίου στον χώρο του Μουσικού Εργαστηρίου (Αλκιβιάδου 126), από τις 6:00 μ.μ. έως τις 7:00 μ.μ.. Πρόκειται για ένα νέο κύκλο δωρεάν ανοιχτών μικρών σεμιναρίων, που στόχο έχουν να γνωρίσουν τα παιδιά «αλλιώς» τους ήχους των μουσικών οργάνων και να έρθουν σε επαφή με το χορωδιακό τραγούδι. Οι καθηγητές και η Διεύθυνση του ΠΜΚΠ έχουν σχεδιάσει ένα πρόγραμμα, έτσι ώστε να είναι ελκυστικό για τα παιδιά και να γνωρίσουν τη μουσική σαν παιχνίδι.

Επίσης, ξεκινούν οι ακροάσεις για τη συμμετοχή παιδιών και εφήβων της πόλης μας, ηλικίας 5-15 ετών, με στόχο τη δημιουργία «Παιδικής Χορωδίας». Οι ακροάσεις αυτές θα γίνονται για τον μήνα Νοέμβριο, Δευτέρα (Αλκιβιάδου 126) και Παρασκευή (Αντ. Π. Βλαχάκου 34) στις 7:00 μ.μ., κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματεία του ωδείου.

Πρόγραμμα σεμιναρίων:

«Ακούω τον ήχο»…

…της Κιθάρας: 7 Νοεμβρίου

με τον Βασίλη Μαστοράκη, τον Στέλιο Γκόλγκαρη και τον Αντώνη Μυτακίδη

…της Ορχήστρας Εγχόρδων: 14 Νοεμβρίου

με την Σταυρούλα Μέντη, τον Ζήσιμο Σουλκούκη και τον Αλέξανδρο Χαραλάμπους

…του Μουσικού Παραμυθιού: 21 Νοεμβρίου

με την Έφη Αργυροπούλου (Workingmoms) που παρουσιάζει το βιβλίο της «Θέλω να κοιμόμαστε για πάντα αγκαλιά» από τις εκδόσεις Ιβίσκος για παιδιά ηλικίας 3-7 ετών

…του Τραγουδιού και της Παιδικής Χορωδίας: 5 Δεκεμβρίου

με την Μαρία Σπανού, την Ματθαία Σπιταδάκη και την Σταυρούλα Καμακάρη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά ενισχύει τις καλλιτεχνικές του δράσεις, δίνοντας αυτή τη φορά τη δυνατότητα σε παιδιά και εφήβους να συμμετάσχουν σε μια σειρά δωρεάν ανοιχτών μουσικών σεμιναρίων. Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο συμβάλλει στην καλλιτεχνική μουσική παιδεία της πόλης μας και ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, ενδυναμώνοντας τον ρόλο του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά στην ποιοτική μουσική εκπαίδευση. Θα ήθελα να καλέσω όλους όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή σ΄ αυτή τη νέα, όμορφη δράση».

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, επεσήμανε: «Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά διοργανώνει, για πρώτη φορά εφέτος, ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εξοικείωσης με τον κόσμο της μουσικής. Τέσσερα διαφορετικά, ανοιχτά στους Πειραιώτες σεμινάρια, θα γίνονται κάθε Δευτέρα, στο κέντρο της πόλης μας (Αλκιβιάδου 126). Παράλληλα, ξεκινάμε και εφέτος τα μαθήματα και τις πρόβες της Παιδικής μας Χορωδίας. Απευθύνουμε σε όλους τους Πειραιώτες, γονείς και τα παιδιά τους, πρόσκληση να μας επισκεφθούν και να κερδίσουν μια σημαντική εμπειρία. Σας καλούμε να επικοινωνήσετε με τον Οργανισμό και το Πρότυπο Μουσικό μας Κέντρο για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας».

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά κ. Βασίλης Μαστοράκης, σε δήλωσή του, σημείωσε :

«Θέλουμε να δώσουμε σε όλα τα παιδιά της πόλης μας την ευκαιρία να ακούσουν τους φυσικούς ήχους των μουσικών οργάνων, να δουν από κοντά πως είναι μια κιθάρα, ένα πιάνο ή ένα βιολί, πως παίζεται κάθε όργανο. Γι’ αυτό αποφασίσαμε και ξεκινάμε από αυτή τη Δευτέρα ένα κύκλο ανοιχτών, στο κοινό, σεμιναρίων διάρκειας μίας ώρας, στο κτήριο του μουσικού μας εργαστηρίου», απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση προς τους γονείς των μικρών Πειραιωτών, παιδιών και εφήβων, να συμμετάσχουν τόσο στα σεμινάρια, όσο και στην Παιδική Χορωδία.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για την κράτηση θέσης.

Περισσότερες πληροφορίες:

Π.Μ.Κ.Π.: Αντ/χου Π.Ν. Παναγιώτη Βλαχάκου 34, Αγία Σοφία Πειραιά

10.00 – 20.00, Δευτέρα με Παρασκευή

Tηλ.: 210 4205 663

Μουσικό Εργαστήρι: Αλκιβιάδου 126, Πειραιάς

17:00 – 20:00 Δευτέρα με Παρασκευή

Τηλ.: 210 4111 297

[email protected]

www.opanpireas.gr

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Βασίλης Μαστοράκης

Διεύθυνση Μουσικών Εργαστηρίων: Στέλιος Γκόλγκαρης