News Detail

admin 27 Ιανουαρίου 2020

Εγκαίνια στο Θεμιστόκλειο Στάδιο

Σήμερα το ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ του Πειραιά άνοιξε και επίσημα τις πύλες του.

Διαβάστε ένα μέρος από τα όσα είπε πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κύριος Ιωσήφ Βουράκης κατά την τελετή των εγκαινίων:

“Είναι τεράστια η τιμή και η χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ, ανάμεσα σας, στο πλήρως ανακαινισμένο με την χρηματοδότηση της περιφέρειας και σύγχρονο πλέον Θεμιστόκλειο Στάδιο του Πειραιά μας, το σπίτι του κλασικό αθλητισμού της πόλης μας !
Πρόκειται για το πρώτο Δημοτικό Στάδιο του Πειραιά και εγκαινιάσθηκε για πρώτη φορά το 1939 . Ένα έργο ουσίας για τον αθλητισμό της πόλης μας, για τους αθλητές, αλλά και για τον ίδιο τον Δήμο Πειραιά. Από την αρχή της ανακατασκευής αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου να φτάσουμε στην σημερινή ημέρα, που πλέον το στάδιο μας ανοίγει ξανά τις πύλες του σε όλους εσάς, σε όλους εμάς.
Αυτό το αποτέλεσμα όμως δεν οφείλεται μόνο στις δικές μου προσπάθειες και πρωτοβουλίες, οφείλω να αναφέρω ότι η αρχή έγινε από την προκάτοχο μου στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειριαά την κ. Αντωνάκου, η οποία σήμερα μας τιμά με την παρουσία της – από το νέο της ρόλο ως αντίπεριφερειάρχης – και είμαι σίγουρος ότι και εκείνη όπως και εγώ αισθάνεται δικαίωση και περηφάνια για τα σημερινά εγκαίνια.
Γνωρίζοντας όμως ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο από την ημέρα που παραλάβαμε το ανακατασκευασμένο Θεμιστόκλειο στάδιο από την περιφέρεια προσπαθήσαμε με ίδιους πόρους και πόλη προσωπική εργασία των εργαζομένων του ΟΠΑΝ να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις εγκαταστάσεις.

Ανακαινίσαμε τα αποδυτήρια, διαμορφώσαμε τις δύο κλειστές αίθουσες σε αίθουσα πυγμαχίας και α ρυθμικής γυμναστικής αλλάξαμε εξολοκλήρου όλους τους προβολείς του Σταδίου, περιφραξαμε το γήπεδο του μπάσκετ ,τοποθετήσαμε φυλάκιο στην είσοδο του σταδίου και πολύ σύντομα θα τοποθετηθεί και τουρνικέ για τον καλύτερο έλεγχο εισόδου και εξόδου των αθλητών.

Το Θεμιστόκλειο στάδιο πλέον λειτουργεί με συγκεκριμένο κανονισμό λειτουργίας με συγκεκριμένες ώρες για το κοινό και τα σωματεία της πόλης μας με Καθημερινή παρουσία γυμναστών από το πρωί μέχρι το βράδυ με σκοπό την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των αθλουμένων αλλά το σημαντικότερο με φύλαξη τις ώρες που το στάδιο είναι κλειστό. Οφείλω επίσης να ευχαριστήσω την υπηρεσία πρασίνου και την αντιδήμαρχο κ Καρακατσάνη για τον καλλωπισμό και τη φροντίδα του περιβάλλοντος χώρου αλλά και την υπηρεσία καθαριότητας και τον αντιδήμαρχο κύριο Ρέππα . Οφείλω επίσης ένα τεράστιο ευχαριστώ στον πρόεδρο του Αγίου Κοσμά κ.Χαλιορη για την μέχρι τώρα συνεργασία μας.

Σε συνεννόηση με τον κ. Δήμαρχο θελήσαμε να δώσουμε ένα ξεχωριστό στίγμα στην σημερινή μέρα , τιμώντας κάποιους αθλητές μια που αυτή είναι η πραγματικοί πρωταγωνιστές της σημερινής μας γιορτής των εγκαινίων. Μιας που αυτοί θα χρησιμοποιούν καθημερινά τις εγκαταστάσεις αυτές και θα δίνουν ζωή σε αυτούς του χώρους, ειναι αθλητές του παρελθόντος του παρόντος και του μέλλοντος.

Αθλητές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον αθλητισμό αλλά και αθλητές που καθημερινά παλεύουν για να σηκώσουν τον ελληνικό αθλητισμό και τη χώρα μας λίγο πιο ψηλά”