News Detail

admin 18 Αυγούστου 2020

Ο Σάββας Θεοδωρίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 χρονών

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε εναν αληθινό “θρύλο” του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Σάββας Θεοδωρίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 χρονών μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζε τα τελευταία χρόνια.
Τίποτα όμως δεν κατάφερε να σταθεί εμπόδιο μπροστά στην τεράστια αγάπη του για την ομάδα της καρδιάς του.
Από τις 7 Φεβρουαρίου του 1953 που έκανε ντεμπούτο με την “ερυθρόλευκη” ως τερματοφύλακας, υπήρξε ένας ακουράστος στρατιώτης της ομάδας του Πειραιά μας.

Μέχρι και πριν λίγες μέρες στη φιέστα για το 45ο πρωτάθλημα ως επίτιμος πρόεδρος, μας συγκλόνησε όλους με τη παρουσία του στο γήπεδο, κανείς όμως δε περίμενε κάτι διαφορετικό από έναν άνθρωπο που η ζωή του ήταν ο Ολυμπιακός, να είναι και αυτή τη φορά δίπλα στην ομάδα. Ήταν άλλωστε ο μεγαλύτερος και πιο γνήσιος οπαδός του θρύλου. Ο Θρύλος του Θρύλου, ο άνθρωπος που συνέδεσε διαχρονικά το όνομα του με τον κορυφαίο σύλλογο όσο κανείς άλλος. «Αφιερώνω το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε στον Σάββα Θεοδωρίδη. Εναν μεγάλο Ολυμπιακό που μας βοήθησε πολύ φέτος», ανέφερε στην φιέστα του Καραϊσκάκης ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Με τον Σάββα Θεοδωρίδη, να απαντά συγκινημένος: «Δεν το περίμενα. Δεν περίμενα να αφιερώσει το πρωτάθλημα σε εμένα. Είναι πράγματα εσωτερικά που είχαν γίνει και δεν ξέρει ο κόσμος. Έδειξε πόσο κύριος είναι και τι άντρας είναι. Με συγκίνησε. Αλλά κι εγώ 9 χρόνια δίπλα του τον έχω στηρίξει και θα τον στηρίζω μέχρι τέλους. Με συγκίνησε ο Βαγγέλης και με έκανε να νιώσω αιώνιος έφηβος! Και είμαι ευγνώμων που έγινα Ολυμπιακός».

Αυτός ήταν ο Σάββας Θεοδωρίδης…
Η εικόνα του στην άκρη της φυσούνας στην αρχή και τέλος κάθε αγώνα, θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη…
Αντίο Κύριε Σάββα, ευχαριστούμε για όλα…